Лудогорец загуби с 2:3 от Стяуа (Букурещ) в контролна среща,

...
 Лудогорец загуби с 2:3 от Стяуа (Букурещ) в контролна среща,
Коментари Харесай

Стяуа удари Лудогорец в приятелска среща

 Лудогорец загуби с 2:3 от Стяуа (Букурещ) в контролна среща, играна на " Хювефарма Арена " в Разград.

Срещата стартира по призрачен метод за българския първенец, откакто още в първата минута Клод Гонсалвеш си означи автогол. Португалецът можеше да се реваншира три минути по-късно, когато получи в наказателното поле на Стяуа, само че завършващият му удар не бе задоволително добър.

В 8-ата Рик Джонатан напредна добре с топка в крайници, след което откри Руан Секо наляво. Той опита незабавно да шутира от отдалеченост, само че го направи разочароващо и изстрелът му прелетя високо над противниковата врата.

Четири минути по-късно още веднъж Рик получи отдясно и нахлу в пеналтерията на румънския отбор, след което стреля с десния крайник, само че неопределено.

След малко повече от 15 минути игра медицинският екип трябваше да влиза на терена. Контузи се Дани Групер от състава на Лудогорец и Георги Дерменджиев направи насилствена промяна, пускайки Марсел Хайстер.

В 24-ата минута Клод Гонсалвеш се реваншира за автогола си при започване на срещата. След положително центриране отдясно на Аслак декор Витри, той съумя да стреля с глава и преодоля Янку Хория за 1:1.

Шест минути по-късно Марсел Хайстер стреля по земя отвън наказателното поле на Стяуа. Топката мина настрана от десния непряк дирек на вратата. След това се оказа, че е имало допиране от неприятелски състезател и корнер, при който обаче разградчани не сътвориха нищо по-опасно.

В 33-ата минута Стяуа Букурещ още веднъж излезе напред в резултата, откакто Паулино Мигелес преодоля Симон Слуга с шут с десния крайник. Играчът на гостуващия отбор стигна до топката, откакто удар на негов съотборник бе блокиран от бранител на Лудогорец, след което не сгреши.

Българският първенец съумя да изравни за повторно в 38-ата минута. До попадението се стигна още веднъж след центриране от десния фланг. Този път Руан Секо засече подаването и с глава заби топката в мрежата на Стяуа за 2:2.

Три минути по-късно Богдан Чиприлиу шутира мощно от отдалеченост. Ударът му мина на сантиметри настрана от левия непряк дирек на вратата на Симон Слуга.

Второто полувреме бе забавено поради проблем на трибуните и потърпевш почитател. Медицинският екип на Лудогорец се притече на помощ. Впоследствие индивидът бе изнесен на носилка.

Георги Дерменджиев направи няколко смени за втората част - Сон, Бърнард Текпетей и Кайо Видал се появиха на терена. Именно Текпетей получи късмет да извърши директен свободен удар 47-ата минута. Изпълнението му бе добре, а Янку Хория се намеси основно и мазета топката над вратата си.

В 65-ата минута състезател на Стяуа бе съборен в наказателното на Лудогорец и това накара Драгомир Драганов да уточни бялата точка. Зад топката застана Богдан Чиприлиу, който преодоля Симон Слуга и още веднъж даде задатък на румънския отбор.

" Орлите " също получиха дузпа в 73-ата минута, откакто Кайо Видал бе изритан в наказателното на румънците. Квадво Дуа извърши, само че в средата на вратата и стражът на Стяуа съумя да избави.

Три минути преди края на постоянното време Текпетей шутира от отдалеченост, само че след рикошет топката прелетя високо над напречната греда на противниковата врата. Малко по-късно от сериозна отдалеченост и Педро Нареси си опита шанса. Неговото осъществяване не бе положително и прелетя надалеч от задачата.

В добавеното време на мача Текпетей шутира от директен свободен удар, само че вратарят на Стяуа съумя да избие и не допусне изревнително попадение.
 Лудогорец приема Стяуа Букурещ през днешния ден
Лудогорец приема Стяуа Букурещ през днешния ден

Двубоят е от 16:30 ч.



Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР